Czekoladowa w Sandomierzu

Czekoladowa Chatka – manufaktura czekolady to miejsce, a raczej produkty, które znane są już chyba wszystkim tarnobrzeżanom. Manufaktura działa 2,5 roku, rozwija się błyskawicznie, podejmuje wyzwania, doskonali, wprowadzając do swej oferty wciąż nowe produkty i usługi.

Niedawno na rynek weszły jej nowe pralinki i trufle, będące efektem współpracy Czekoladowej Chatki z finlandzką firmą Viking Malt, producentem słodu jęczmiennego, przeznaczonego do produkcji piwa i chleba, który znajduje zbyt na całym świecie. Czekoladowa Chatka jako jedyna w Europie podjęła się zadania wykonania pralinek i trufli właśnie ze słodem jęczmiennym. Produkt manufaktury, testowany przez finlandzkich specjalistów i zaprezentowany na międzynarodowych targach słodu jęczmiennego w Berlinie spotkał się z wysokim uznaniem. Pralinki i trufle ze słodem z Czekoladowej Chatki zrobiły furorę, co więcej – były unikalne.

Właścicielka, Angelika Rozmus jest kobietą, która nie boi się eksperymentów, co przekłada się na rozwój i sukces firmy. W lipcu br. podjęła kolejną odważną decyzję: otwieramy drugi punkt, z kawiarenką taką jak w filmie „Czekolada”. No i zrealizowała swój pomysł!

Wczoraj, 1 grudnia w Sandomierzu, nastąpiło uroczyste otwarcie nowego punktu Czekoladowej Chatki. W uroczym i klimatycznym miejscu, tuż za Bramą Opatowską, będzie można napić się kawy, gorącej czekolady, pokosztować czekoladek, pralinek, trufli i przepysznych, naturalnych ciast a także dokonać zakupu „na wynos”. Charakterystyczną cechą wyrobów serwowanych przez Czekoladową Chatkę jest bardzo wysoka jakość produktów z których robione są czekoladki i ciasta. Bez sztuczności i zbędnych ulepszaczy. Właścicielka stawia na naturalność.

Otwarcie nowego punktu jest ruchem w kierunku rozwoju manufaktury. Sandomierz, jako nowy obszar działalności firmy jest miejscem nieprzypadkowym. – Wybierając Sandomierz, chciałam odtworzyć klimat kawiarni z filmu, który tak w ogóle pchnął mnie, aby otworzyć tego typu działalność. Mówię oczywiście o filmie „Czekolada”. To miasto, ze swoją historią, niesamowitym urokiem w mojej ocenie doskonale się do tego nadaje – wyznała pani Angelika.

Pierwszy dzień działalności punktu w Sandomierzu cieszył się ogromną popularnością. Kawiarnię odwiedziło mnóstwo gości, oczywiście ogromna większość z Tarnobrzega. Firma witała klientów gratisowym torcikiem już od godziny 9:00. Jak wyznała gospodyni „Czekoladowej” największą popularnością cieszyła się mieszanka włosko-belgijskiej czekolady na gorąco, której olbrzymie ilości sprzedano tego uroczystego dnia.

W głowie pani Angeliki rodzą się kolejne pomysły. Wyznała nam, że już w przyszłym roku planuje zakupić maszynę do produkcji czekolady od ziarna. Manufaktura ma w planie produkować czekoladę z surowego, nie prażonego ziarna kakaowca. To kolejny krok w kierunku wyrobu, który ma charakter naturalny, a jego gorącą orędowniczką jest właścicielka.

Życzymy pani Angelice i jej firmie dalszego, tak wspaniałego rozwoju, który wydaje się być nie do zatrzymania. My natomiast czekamy na realizację obietnicy, którą nam złożyła gospodyni „Chatki”, właśnie w dniu otwarcia kawiarenki w Sandomierzu. Oczekujemy otwarcia takiego samego, klimatycznego miejsca w Tarnobrzegu.

 

77319064 448954985815156 4280738790902857728 n - Czekoladowa w Sandomierzu

78221800 1136284069907089 4440705870044594176 n - Czekoladowa w Sandomierzu

78317934 617772252094233 3858152225595457536 n - Czekoladowa w Sandomierzu

77262005 434004667537805 3247836221782622208 n - Czekoladowa w Sandomierzu

78702017 1242125375996413 3605812301271138304 n - Czekoladowa w Sandomierzu

73372369 2272320486392417 1610905008524492800 n - Czekoladowa w Sandomierzu

78485639 2651531231592493 8053404000323633152 n - Czekoladowa w Sandomierzu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *